Francouzská a německá gastronomie - 15. a 19. 12. 2022

Název

Francouzská a německá gastronomie - 15. a 19. 12. 2022

Popis

Žáci s nadšením připravovali rozmanité pokrmy podle své chuti – francouzské plněné bagety, lotrinský quiche, německou specialitu Currywurst s kečupem a brambory s rozmarýnem (gebratene Kartoffeln mit Rosmarin) , míchaná vajíčka „Rührei“. Jako desert byly v nabídce belgické vafle s ovocem, německé palačinky „Pfannkuchen“, francouzské palačinky „crêpes“ a křupavé croissanty s máslem a nutelou, dále pak Schokomuffins, pudink s karamelem a další.

Žáci si pečlivě připravili své recepty, pojmenovali všechny ingredience v němčině nebo ve francouzštině, suroviny nakoupili a sami při projektovém bloku ve školní kuchyňce uvařili a upekli. Panovala příjemná, poklidná atmosféra s poslechem vánočních francouzských i německých koled. Na závěr proběhla ochutnávka pečlivě připravených dobrot. „Bon appétit!“ en français - „Guten Appetit“ auf Deutsch.

Mgr. R. Fouray, Mgr. L. Mlchová, Mgr. M. Kožarová (vyučující)

Období

Statistiky

  • 32 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Apple iPhone SE (2022)

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Francouzská a německá gastronomie - 15. a 19. 12. 2022
Komentáře Přidat